Drie JS’ers op kandidatenlijst PvdA Gelderland!

KandidatenGLD2-def

Afgelopen zaterdag hebben de leden van PvdA Gelderland de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 vastgesteld. Dit gebeurde in zalencentrum Parkstaete te Velp op de gewestelijke ledenvergadering onder leiding van gewestelijk voorzitter a.i. Rita Weeda. Op deze lijst zijn door de kandidaatstellingscommissie, onder leiding van Tweede Kamerlid John Kerstens en burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek Otwin van Dijk, drie jonge kandidaten voorgedragen.

Zaterdagochtend werden de drie jonge kandidaten definitief op de kandidatenlijst geplaatst door de leden van PvdA Gelderland. Alle drie de kandidaten zijn op de voorgedragen plaats bekrachtigd.

Op plaats 6 staat Jan Daenen, 22 jaar uit Wageningen. Daenen was eerder kandidaat-gemeenteraadslid in Wageningen en is sinds 2013 actief bij de Partij van de Arbeid. Hij studeert Economie en Beleid en wil zich in de Provinciale Staten met name inzetten voor een sterke, duurzame Gelderse economie.

De 27-jarige Ricardo Brouwer uit Beuningen staat op plaats 11. Naast bestuurslid van de Jonge Socialisten-Arnhem-Nijmegen is hij ook bestuurslid van het landelijke Roze Netwerk van de PvdA en zet zich in voor diversiteit en inclusiviteit in de maatschappij. Hij wil zich graag inzetten om de provinciale politiek dichter bij de inwoners van Gelderland te brengen.

Tot slot is Giovanni Meijer op plaats 16 te vinden. De 19-jarige Meijer komt uit Nijmegen en was daar eerder al kandidaat-gemeenteraadslid. Hij studeert Rechten en Economie aan de Radboud Universiteit en was eerder kandidaat-gemeenteraadslid in Nijmegen.

De komende tijd zijn de Jonge Socialisten door de provincie te vinden om op pad te gaan met de drie kandidaten in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart 2019.

Categorieën: Algemeen

Doe mee
 
   
    
     
     Jonge Socialisten in de PvdA